Google+

20 Online Marketing statistieken die je marketingbeslissingen voor 2014 zullen beïnvloeden

Posted by on Jan 11, 2014 in Affiliate Marketing, Conversie Optimalisatie, Display Advertising, Retargeting, Social Media Marketing, Web Analytics, Zoekmachine Adverteren (SEA), Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 comments

20 Online Marketing statistieken die je marketingbeslissingen voor 2014 zullen beïnvloeden

2014 is net begonnen, daarom is het voor veel bedrijven weer tijd de (online) marketingstrategie te evalueren om zo klanten beter te kunnen bereiken (en uiteindelijk te laten converteren). Bij het bepalen van je strategie voor 2014 is het belangrijk om rekening te houden met de trends en ontwikkelingen voor dit jaar. Een van de meest besproken voorspelling voor 2014 is het belang van het creëren van gepersonaliseerde content welke gedeeld wordt via verschillende online marketing kanalen (website, blogs, social media, nieuwsbrieven, etc.).

Uiteindelijk geloven wij ook dat in 2014 totale integratie van je marketing strategie en online channels zoals search, display, social en affiliate steeds belangrijker gaat worden en dat de customer journeys steeds inzichtelijker gemaakt kunnen worden om op deze manier beter inzicht te krijgen in de bijdrage van de verschillende kanalen.

WebDAM, een online management platform voor marketeers, heeft alle online marketing trends voor 2014, middels online marketing statistieken, in een mooie infographic gezet met een paar opvallende uitkomsten:

  • B2B bedrijven die bloggen genereren 67% meer leads dan bedrijven die dat niet doen.
  • Een social share button verhoogt de CTR van een e-mail met 158%.
  • Van de organische resultaten in Google wordt het eerste resultaat door 33% van de mensen aangeklikt.
  • Afbeeldingen of video’s worden door de hersenen 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst.
  • 52% van alle marketeers vond nieuwe klanten via Facebook en 43% via LinkedIn.
  • Landingspages met video’s converteren 86% meer.

Bekijk alle 20 marketing trends in de onderstaande Infographic:

Marketing Trends 2014

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *